No span!
Door: Amanda
Blijf op de hoogte en volg Amanda
13 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Zondag zijn we met een groep naar Leguanenpark gegaan, tot groot verdriet van Renée en mij geen leguaan te bekennen, maar wel een strandje, hutjes, hangmatten, en de Surinamerivier om verkoeling te zoeken. Een dag vol rust en ontspanning, hangend in je hangmatje of spetterend in het water. Lekker een dagje nixen --> No span!
Maandag begon een nieuwe week in het ziekenhuis, deze week een nieuwe arts die de visiteronde deed. Hij komt nog later dan de eerste arts; zijn visites beginnen gemiddeld rond half 9, toch moet je elke dag om half 8 paraat staan… Het went gelukkig wel… De eerste dag was heel apart; de Surinaamse co’s werden alleen maar becommentariseerd, en Renée en ik werden compleet genegeerd… Nou lekker, dachten we. Maar gelukkig trok het dinsdag al een beetje bij, en woensdag was het zowaar zelfs gezellig tijdens de visites; hij vroeg vanalles aan ons, liet ons onderzoeken doen en legde vanalles uit. We moesten ook zeker vaker naar de OK gaan om te kijken, daar konden we alleen maar van leren. Gister hebben we helemaal punten gescoord; Renée en ik waren de enigen, de andere co’s waren er niet. We hebben alles goed en snel afgerond, klein minpuntje is wel dat we zaterdag EN zondag ook dienst moeten draaien, maar dat is vast en zeker omdat hij vindt dat wij het zo goed doen. Vandaag (zaterdag) was trouwens heel cool, ik heb m’n eerste bevalling meegemaakt. Het ging niet allemaal vanzelf, het kind werd eruit getrokken en er moest nog wat gehecht worden, maar achja --> No span!
Woensdagmiddag werd het ineens bewolkt boven het ziekenhuis; het was zowaar een echte tropische regenbui!! Natuurlijk net wanneer wij bijna klaar waren, we hebben overwogen om een taxi te bellen. Maar gelukkig werd het toen al minder, dus we waagden het er maar op. Bij de grote plassen uitgekeken dat er niet te veel auto’s voorbij raasden, als je niet nat zou worden van de regen zou dat ook een mooie gelegenheid zijn. Alles ging goed totdat we de hoek omgingen; de hele straat stond blank. Dus wij voorzichtig fietsend erdoorheen, klein nadeel dat je de kuilen in de weg niet zag maar alles ging tot dusver goed. Op een gegeven moment werd het toch wel wat dieper, en dieper, en dieper, en ineens merk je dat je natte voeten krijgt… Snel doorfietsen, dan ben je er ook snel vanaf… Maar het werd nog dieper! Op een gegeven moment fietsten we tot en met onze kuiten in het water!!! We hebben dit meteen bedacht als een nieuwe vorm van aquaspinning, zoiets maak je niet vaak mee. Maar hier dus wel, en dit is nog maar het droge seizoen, je wilt niet weten hoe het gaat als het elke dag zo hard regent… --> No span!
Een regenbuitje is best verfrissend, het koelt dan lekker af tot 28 graden ipv 35, dus soms best welkom. Maar het heeft zeker ook nadelen. De eerste kwamen we meteen tegen toen we thuiskwamen; een kakkerlak in de keuken. Ze houden niet van nattigheid dus komen naar binnen als het regent, maar wij houden niet van kakkerlakken! Gelukkig stond de spuitbus al klaar, dus we hebben m flink vergast (waarschijnlijk waren iets te fanatiek, de bus was erna al bijna leeg). Dezelfde avond zagen we er nog 4, die hetzelfde lot ondergingen als hun voorganger. Even later zat er een mega-pad voor de deur, waarvan we ook even bang waren dat ie naar binnen ging springen, gelukkig maakte het beest op tijd rechtsomkeers. Ook de salamanders waren weer van de party, gelukkig zijn dat echt onschuldige beestjes, die mogen blijven leven (als ze maar niet in m’n bed komen!!) Toen Renée het vuilnis buiten ging zetten hoorde ik ineens een gegil; Renée kwam weer binnen, gooide de vuilniszak aan de kant en bleef roepen; ‘ieh, ieh’. De hele tuin was bezaaid met kikkers (het waren er minimaal 4) en die kan je in het donker dus niet echt onderscheiden van de blaadjes, dus ze was er tegenaan gelopen op haar slippers. Het vuilnis zouden we dus de volgende dag wel buitenzetten :-P. Maar dat was nog niet alles; natuurlijk wist een zwerfhond (daar stikt het hier van) onze tuin binnen te komen, die de hele zak open had gescheurd… Lekker zeg… Dus voorlopig hoeven we geen regen meer, ook al is het soms verfrissend. We kijken echt al uit naar onze tripjes naar het binnenland, met grote slangen, 10x zoveel muggen, kaaimannen, leguanen, spinnen, noem maar op!! Maargoed, we zijn dan ook in Suriname --> No span!
En natuurlijk even de update over de salsalessen; het is echt geweldig!! De heupjes zitten al redelijk los, de heren beginnen door te krijgen hoe ze in de maat moeten blijven en het is nog steeds een dolle boel met alle Nederlanders op een paar vierkante meter. Gister waren er weer een paar nieuwe mensen uit Maastricht, dus we zijn meteen met z’n allen uit gaan eten, en morgen meeten we weer bij het zwembad, lekker een dagje luieren en zwemmen na een zondag-ochtend werken… :-s Vooruit, we blijven in het thema: --> No span!
Dit was wel weer genoeg 'No span' lijkt me, ik had me nog zo voorgehouden om het kort te houden (sorry hoor Maris :-p). Ik ben benieuwd naar de bestuurswissel en alle co-schappen, studies, stages, en noem maar op!
En iedereen nog heel erg bedankt voor jullie berichtjes, echt superleuk om te lezen!!!
Ik hoop dat daar ook alles goed blijft gaan, voor nu: mo syi!
XXX Amanda
Ps. Foto’s nog steeds op: picasaweb.google.nl/amandatrompenaars
14 September 2008 - 08:28
Anneke:
Klinkt goed aman! Heb je ons gisteravond horen klappen voor je tijdens de wissel? Het was een zeer geslaagde dag, nieuwe paaldanstalentjes zijn ontdekt ;) Verder heerlijk diner, een leuke wissel, cocktails en een foute avond in de feestfabriek die fantastisch was! Maar... als ik jou was dan zou ik zeker niet jaloers zijn niet hier te zijn, want je verhalen klinken fantastisch! Genietze he! Liefs An -
14 September 2008 - 09:32
Elly & Tinie:
Hoi Amanda,
Het is elke keer weer leuk om jouw mailtjes in de mailbox te vinden. We lezen ze dan ook altijd meteen, al het andere moet dan maar even wachten hoor!
Ook de reacties die erop volgen zijn leuk om te lezen. Het lijkt me ook super om daar mee te maken wat jij meemaakt, zelfs als dit enge en gekke beesten betreft. Het is zo avontuurlijk om "echt" kennis te maken met een andere cultuur en andere gewoontes. Volgens mij leer je er veel van, o.a. over jezelf en blijft er je hele leven wel iets van hangen. Nou meid, hou je haaks, nog heel veel plezier en avonturen en geniet ervan. Groetjes, Tinie & Elly -
14 September 2008 - 10:00
Ilse:
Mannie, Props for you girl!! Wat een super leuk presi van Nyneve heb je gemaakt. Hij is op met de genootschapswandeltocht meerdere male met groot succes vertoond en heeft ook meerdere Nyneves vertederd.
Foto's zien er fantastisch uit. Geniet ze daar!
kuskus -
14 September 2008 - 10:07
Miranka:
Hey Aman
Super gaaf daar, al die leuke nieuw huisdieren.
Hahaha. Hier ook alles goed, gisteravind natuurlijk weer goed bijgekletst..
Veel plezier vandaar bij het zwembad, vergeet de zwemvleugels niet om te doen he.. Spreek je miss vanavond en anders woensdag met oma.
Hou je op de hoogte van hoe het hier gaat. Zal Spotje deze week niet vergeten hoor, alleen zijn bult wordt weer steeds groten, maar het zwemt, daar gaat het om he..
xxxxxx Miranka. -
14 September 2008 - 10:18
Tessa:
Aman, wat een geweldige verhalen weer! Ik zie jullie al voor me op je fietsje door de diepe plassen =D
Hier ook alles goed, donderdag een succesvolle genootschapwandeltocht met prachtige presentatie en gisteren een geweldige bestuurswissel waar ik toch wel wat spierpijn aan overgehouden heb ;-)We missen je wel een beetje hoor, vooral gisteren toen bestuur Herman voor het laatste de vergadering voorzat...
Geniet maar van alles wat je daar meemaakt en hou ons op de hoogte!
Kus! -
14 September 2008 - 11:25
Veer:
hee aman,
oee, ik zou ook zoo hard gillen door die kakkerlakken en kikkers! Maarja, in het binnenland neem je toch lekker een klamboe mee, vind je ze ook niet in je bed! En hoe gaat het met je salsa? Ik misschien toch maar een cursus paaldansen ipv salsa... :)
Hier is abdomen wel relax, nog even genieten van het student zijn en de alla en de flessen wijn op de kroeg (ik mis je!)
Geniet maar lekker zolang t kan, hier is t maar koud!
Dikke kus,
Veer
ps. t gaat ook heel goed met het weekendje :) -
14 September 2008 - 12:56
Debby, Nol En Isabel:
Hoi Amanda,
Wat een leuke verhalen allemaal!
Doe je ook nog wat aan je studie ;-)
Ik wilde je heel erg bedanken voor de leuke kaart en cadeautje voor Isabel.
Ze staat al op Hyves (en om in the mood te blijven voor je studie: ook een korte samenvatting van de bevalling)
Geniet ervan daar en zet maar veel gezonde kindjes op de wereld!
Veel liefs, Debby, Nol en Isabel -
14 September 2008 - 13:40
Joany:
Heej Amanda, Ik zie dat je al bijna een Surinaamse aan het worden bent.. Haasten is toch nergens goed voor ;) Veel plezier nog!
Liefs, Joany -
15 September 2008 - 06:42
Tine:
leuk om het allemaal te lezen aman! ik ga overigens komende zondag me in het zwembad wagen met mart, ik heb dus al vervanging voor je geregeld ;)
ik heb je wel gemist met het paaldansen :D
dikke x -
15 September 2008 - 13:04
Vicky En Ronald:
super al jouw verhalen! Wat maak je zo veel avonturen mee he?! Wij hadden in Afrika ook regelmatig ongewenste gasten... Maar dat maakt eigenlijk je avonturen helemaal compleet!
Geniet ervan! Mir komt komend weekend leuk bij ons logeren! xxx -
19 September 2008 - 08:05
Peter:
Hoi Amanda,
Je had me inderdaad verteld op Lieke's feest dat je naar Suriname ging. Leuk om die verhalen hier te lezen. Jij vermaakt je daar wel, dat is duidelijk :D
Veel succes met je co-schappen en verder No span! Hahaha
Groetjes Peter