Seriously, Sydney!
Door: Amanda
Blijf op de hoogte en volg Amanda
23 December 2009 | Australië, Canberra
Waarschijnlijk het laatste berichtje alweer uit Australie, ik zal het kort houden zodat iedereen van z'n kerstvakantie kan blijven genieten ;)
Brisbane was erg relaxt; even rondgewandeld door de stad via de aanbevolen wandeling in de lonely planet (wat moet je zonder?) en naar een koala-sanctuary gegaan om koala's te zien en vast te houden. Toen Byron Bay; als ik langer in Australie was gebleven zou ik hier nog wel even blijven! (ik had m'n bus al een dag verzet maar langer kon echt niet...) Direct aan het strand, gezellig hostel, gezellige mensen leren kennen, gezellig stadje; gezelligheid alom! :) BBQ's, strandwandelingen, zonnen, winkelen, wat wil je als vrouw nog meer... Helaas moest ik na drie dagen weer verder, ik had nog een surfkamp geboekt in het mysterieuze 'Spot X'. Dit bleek een soort van camping te zijn met een prive-strand ergens afgelegen, ideaal om surflessen te krijgen! We waren met 5-en die die dag de eerste les kregen dus een compact groepje. Eerst een uitleg over het strand en het board, korte oefeningen voor hoe je op moet gaan staan en binnen een half uur het water in! Het eerste uur was even afzien; op je board liggen, kijken voor een golf, peddelen, op proberen te staan, vallen, op proberen te staan tussen alle golven door, en weer opnieuw. Hierna ging het iets beter, ik kon in ieder geval al opstaan en een paar seconden blijven staan, dat maakt het al een stuk leuker voor het surf-idee. Tussendoor een lunch, en na de lunch de tweede surfles van die dag. Deze ging alweer een stuk beter. De tweede dag begon met wat rek- en strekoefeningen om alle spierpijn een beetje eruit te krijgen ;) De ochtend waren de golven erg hoog, wat resulteerde in een behoorlijk aantal 'wipe-outs' zoals ze dat zo mooi noemen, op dat moment voelde het iets minder mooi :p De middag was echt het beste; grote golven, blijven staan tot aan het strand, zelfs al wat bochtjes kunnen maken! Toch wel mooi dat je het idee hebt dat je al kan surfen! (hoort toch een beetje bij Australie).
In de avond wat gezelschap van Emma, Sandra en Yvonne, goon en Uno om wakker te blijven voor m'n nachtbus, die bracht me naar Sydney.
En Sydney, tja, wat moet je daar nog over zeggen? Leuke stad, vooral het operahouse en de harbour bridge zijn adembenemend, ben elke dag even langs gegaan om ervan te genieten ;) (en gedacht; seriously, ben gewoon in Sydney!!!) Heb ook nog de bridge-walk gedaan, ben naar Manly gegaan voor een mooie wandeling en heb darling harbour vandaag nog verkend. Grappig was dat ik een aantal mensen van het surfkamp tegenkwam, hoewel het toch best een grote en drukke stad is...
Owja, en dan nog even een verhaal apart; het flipflop mysterie! M'n eerste nacht in Sydney, klaar om naar bed te gaan. Ik doe m'n slippers uit, zet ze naast m'n bed, klim in m'n bedje en geniet van een heerlijk nachtje slapen (was ik ook wel aan toe na de nachtbus). De volgende dag word ik wakker, wil m'n slippers weer aandoen, maar wat blijkt; alleen m'n rechter slipper staat nog langs (naast, sorry Maris :p) m'n bed. De omgeving afgezocht om te kijken of iemand er per ongeluk tegenaan was gelopen ofzo, maar nergens een slipper te bekennen... We hebben vervolgens met z'n 4-en de kamer doorzocht, maar nog steeds nix, ondertussen wel een aantal spannende theorieen bedacht. Ik vervolgens naar de receptie, wel raar om te moeten melden dat alleen je linker slipper verdwenen is. Maargoed, na twee dagen is ie nog steeds niet opgedoken, dus nu moet ik flipflop-loos door Australie :(. Misschien kan ik er een boek over schrijven, soort sherlock-holmes achtig, mysterieus blijft het in ieder geval wel...
Maargoed, ondertussen ben ik weer in Canberra, ben net aangekomen dus morgen even rondje toeristische attracties doen (zijn er niet zoveel hier), en dan morgenavond door naar Melbourne om daar van de laatste dagen Australie te genieten... Binnen een week ben ik weer in Nederland dus nog even heel veel warmte opsparen om straks de kou te overleven ;) Ik zie jullie allemaal snel weer!!! Iedereen alvast hele fijne kerstdagen, geniet van de vakantie en/of wintersport, en dan nu echt 'tot straks'!!! :D
Liefs, X Amanda
23 December 2009 - 15:55
Elly Vermeulen:
Hoi amanda,
Geniet nog maar lekker van je laatste dagen en het weer, want hier is het qua temperatuur heel anders.
Ook fijne Kerstdagen jij en goede reis weer naar huis.
Groetjes, Elly -
24 December 2009 - 16:34
Lieke:
Lieve Amanda, dat surfen lijkt me zooo moeilijk. Echt super dat je dat hebt gedaan! Nemo nog gezien in Sydney? Fijne kerstdagen en tot snel! Goede terug reis!! Liefs Lieke -
25 December 2009 - 12:50
Veer:
Sjattie! moet ik maar extra paar slippers meenemen naar sydney haha!
ben toch wel blij als je weer hier terug bent! Nog veel plezier met je laatste daagjes! Dikke kus -
25 December 2009 - 13:27
Marrit:
Zo wat is de tijd weer gevlogen! Weer een hoop geleerd, gezien en gedaan!
Top! Wel ook weer lekker om weer naar huis te komen?? Geniet nog van je laatste dagen en een veilige reis terug naar het nog steeds koude en witte Nederland (dat wordt even wennen van dat warme Australië naar de sneeuw hier)
Hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Liefs Marrit -
28 December 2009 - 11:41
Inge:
haha...als die slippers het ergste is wat je overkomen is in die weken dan valt het nog wel mee.
Een hele goede reis voor jou vandaag, en we zien elkaar in het nieuwe jaar waarschijnlijk weer!
tot snel!
x