Zon, zee, zand
Door: Amanda
Blijf op de hoogte en volg Amanda
13 December 2009 | Australië, Brisbane
Ik weet dat het nog niet zo heel lang geleden is maar ik heb de afgelopen week echt zoooo'n gave dingen gedaan!!!
Na het skydiven in Cairns weer doorgegaan met de nachtbus naar Airlie Beach, na zo'n 11 uur kom je wel een beetje gekreukeld de bus uit maar het scheelt tijd en kosten voor een hostel. Airlie Beach is net een klein paradijsje! Het hostel had uitzicht op het strand, en de lagoon lag vol met mensen die wat afkoeling nodig hadden. Heerlijk!
De zon spreekt voor zich; 30 graden, strakblauwe lucht, wat kan je nog meer zeggen... Ik weet wel dat ik de afgelopen weken echt meer zonnebrand heb gesmeerd dan de rest van m'n leven bij elkaar ;-)
Voor de zee heb ik vanaf Airlie Beach een 3-daagse zeiltour naar de Whitsunday Islands gedaan. Met zo'n 30 mensen op een zeilschip, zeilen hijsen, plekje zoeken op het dek en relaxen maar! Na een paar uurtjes zeilen was het tijd voor een snorkel-stop. Mooie koralen, veel soorten vissen, water, helemaal mijn ding! Met m'n 'buddy' Rianne nog het langste in het water gebleven, want toen de rest weg was kwamen de mooiste en grootste vissen! In de avond was er een heerlijke maaltijd voor ons, en in het donker hebben we nog genoten van de sterren en de goon ;) De dag erna vroeg op, stukje zeilen, en gestopt om te snorkelen en duiken. Dit koraal was de mooiste van alle dagen, inclusief de vissen! Ik heb ook m'n eerste duik gewaagd, tot 10 meter diep, supertof om echt tussen het koraal en alle vissen te zwemmen, heb ook nemo-visjes gezien! (echt precies zoals in de film) :) In de middag zijn we naar het echte White Heaven Beach gegaan; zeker een wow-momentje! Het doet z'n naam eer aan; wit strand, blauwe zee, witte schepen, reden genoeg voor een foto-sessie op het strand. In de avond hebben we nog wat drankspelletjes gedaan op de boot (ik heb 'whoop whoop' geleerd, hilarisch!) en later zijn we nog heel even aan wal gegaan voor een bar bij een resort. De laatste dag nog een laatste snorkel-tocht gedaan, helaas was het water niet heel helder dus niet zo veel nieuws meer gezien, toch leuk. En weer terug naar Airlie Beach gevaren. Daar hebben we de rest van de middag nog in de lagoon gelegen als afkoeling, was wel nodig na 3 dagen op zee in de zon ;)
En het zand: Fraser Island! Na Airlie Beach de nachtbus gepakt naar Hervey Bay en de dag erna op tour naar Fraser Island: 9 mensen, 1 4-wheel-drive, 3 tenten, kookstelletje, kookspullen en 2 koelboxen. Eerst naar de winkel om inkopen te doen voor onze 3-daagse overlevingstocht ;) Hierna was de auto echt bomvol! Met de ferry naar Fraser Island gegaan, banden op de goede spanning, auto in 4WD-stand en rijden maar! De eerste paar 100 meter waren echt een schok; enorme gaten, kuilen, hobbels, noem maar op. Hierna werd het ietsje relaxter maargoed, het heet niet voor nix het zandeiland, verwacht dus geen asfalt, 'bumpy' is ook nog een understatement. De rest van de dagen zijn we dus het hele eiland overgereden, deels door het 'binnenland' en deels over het strand (mag je niet altijd ivm eb en vloed, maar we hadden een goede routebeschrijving), echt wel supertof! Een paar mooie uitzichtpunten onderweg, het wrakschip en kreekjes om even af te koelen en soort van op te frissen, want douche en toilet zat niet bij de prijs inbegrepen... In de late middag de auto leegladen, tenten opzetten, koken, en met z'n allen sterren kijken en wijn drinken, want vanaf dat moment was er niet veel anders meer te doen. We hadden echt een hele leuke groep, heel gezellig! Het menu van deze dagen; sandwiches met zanddressing, broodjes hamburgers met zandsalade, pasta met zand en zandkoekjes. Owja, en fruit. Genoeg variatie dus ;) In de ochtend alles weer opruimen, auto inladen (nooit meer zo effectief als de eerste dag) en weer door naar de volgende bestemming. Het hoogtepunt was toch wel Lake McKenzie, soort van White Heaven Beach maar dan in meer-vorm, en hier kan je in ieder geval wel zwemmen zonder stinger-gevaar. Heel relaxt en hier hebben we dan ook een aantal uurtjes doorgebracht. Op de terugweg naar de veerboot zijn we vast komen te zitten in het losse zand, gelukkig was er een auto vol met mannen achter ons die wel even wilden helpen. Ze hebben ons eruit gesleept, maar bij de volgende poging kwamen we weer vast te zitten op hetzelfde punt, tot maar liefs 5x toe. De rest van de tocht ging weer heel goed, en iedereen is weer veilig in Hervey Bay aangekomen, moe maar voldaan :)
En nu ben ik weer in Brisbane, morgen nog even een dag om de stad te verkennen en dan weer door naar Byron Bay om even aan het strand te relaxen, ook wel even fijn na al die tours om even geen druk programma te hebben.
In de bus wordt je deze dagen vermaakt met kerstliedjes en bijna overal op de straat is kerstversiering te vinden, al is het allemaal nog wel wat onwerkelijk in de zomer.
Foto's:
- Whitsundays: http://www.mijnalbum.nl/Album=ALZ8VLKQ
- Fraser Island: http://www.mijnalbum.nl/Album=ZVYPYYPT
(downloaden gaat veel te traag maar voor het idee...)
Iedereen daar veel plezier met de kerstinkopen en het uitkijken naar de kerstvakantie, tot snel weer!
Liefs, Amanda
13 December 2009 - 10:52
Inge:
he aman,
Wat leuk om te horen dat je hebt gedoken! echt vet...ga zo even je foto´s inspecteren, maar het klinkt heel cool! ben je een beetje fan geworden van 4WD? want dan kunnen Erik en ik je een keer meenemen met de Landrover...tenminste, als die weer in elkaar zit, haha!
Het klinkt of jij je geen minuut verveeld! goed bezig. Geniet van de kerst daar down under, en we zien elkaar weer in het nieuwe jaar!
xx -
14 December 2009 - 15:10
Ronald:
Hey amandarijntje,
wat een fantastische verhalen zeg echt geweldig om te lezen dat het zo goed met je gaat!
Geniet nog maar even van de zon, want hier is het onder nul....brr..
groeten ronald en vicky -
14 December 2009 - 15:23
Roeland:
Hé vriendin,
Wat een geweldige avonturen! Als ik jouw verhalen lees en de prachtige foto's zie, zou ik bijna zo vertrekken.
Geniet er lekker van!!! -
15 December 2009 - 07:28
Malou:
Ben jaloers...haha
15 December 2009 - 08:37
Esther (fraiser):
He amanda,
Wat een supergave site! Erg leuk zeg! Fraiser was gaaf he!Dus nu al weer in brisbane zie ik! Ik wens je een hele fijne reis en heeeeel veel plezier en als je t leuk vindt tot in het oosten. Ik ben nu in Noosa erg leuk plaatsje. Have fun! Cu
Liefs Esther