Neurology @ Austin Hospital - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Amanda Trompenaars - WaarBenJij.nu Neurology @ Austin Hospital - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Amanda Trompenaars - WaarBenJij.nu

Neurology @ Austin Hospital

Door: Amanda

Blijf op de hoogte en volg Amanda

23 Oktober 2009 | Australië, Melbourne

Hoi allemaal,

de eerste week zit er alweer op! Eigenlijk ben ik de hele week bezig geweest met neurologie in het Austin hospital, dat gaat ongeveer als volgt;
Om zeven uur gaat de wekker, douchen/aankleden/ontbijten, en om 10 voor 8 maak ik me klaar voor de 50-meter wandeling naar het ziekenhuis, waar ik om 8 uur moet beginnen. So far, so good! Dan meestal een 'meeting' met neurologen en assistenten, waar ze een praatje houden of scans gaan bekijken. Als je nog niet bekend bent met alle engelse neurologie-termen best lastig om te volgen. Hierna de ward-round (visite op de afdeling), waar de neuroloog en de assistent alle patienten afgaan, de belangrijkste dingen snel noteren en dan weer door naar de volgende. De middagen heb ik besteed aan studeren (jaja, al in de eerste week (niet altijd even hard hoor ;))), want het is toch allemaal nog best lastig, poli doe ik volgende week ofzo wel als ik er iets meer vanaf weet...
Ik ben nu aan het proberen te regelen of ik een paar lezingen kan volgen met Australische neurologie-studenten, er is nog veel onduidelijkheid hierover maar ik hoop dat het gaat lukken.

En als je het ziekenhuis uitkomt loop je lekker in het zonnetje (dik 20 graden hier!!!) :D door Burgundy Street, doet je boodschapjes en in de avond eet je gezellig met z'n allen op de campus, vaak gevolgd door een leuk tv-programma of een film. Allemaal heel prima dus!!!

Verder nog een paar noemenswaardige dingen:
- Woensdag heb ik kennisgemaakt met een Australische kakkerlak. We vonden beide de ontmoeting niet erg succesvol; ik omdat ik er bijna op stond voordat ik m met een schok ontdekte, daarbij de realisatie dat ie zelfs groter was dan een Surinaamse kakkerlak (!), hij omdat ie het moest bezuren met een halve bus insectenspray en de stofzuiger. Die zien we niet meer terug! ;-)
- Gister een spannende avond gehad met het brandalarm wat plotseling afging, natuurlijk geen idee wat er aan de hand was, dus wij naar buiten, stonden er ineens 3 (!) brandweerwagens voor de deur, het bleek (gelukkig) alleen maar een fohn te zijn...
- Morgen is het weekend!!! Whoehoe, dat betekent dat ik weer lekker het centrum van Melbourne in ga, nog geen idee wat ik ga doen maar dat horen jullie dan weer vanzelf!

Iedereen nog heel erg bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes, keep up the good work! :) Tot het volgende bericht!

Heel veel liefs,
X Amanda

• 23 Oktober 2009 - 09:21

Sandy:

Hey Amanda,
    Pfff, dat valt niet mee lijkt me om in het ziekenhuis alles in het Engels (en in rap tempo) te moeten volgen. Maar dat went vast vanzelf. Geniet van Melbourne. Ik vond het echt een superstad! En heb meerdere ritjes in de gratis tram gemaakt. Ik vond ook het complex van de Australian Open erg gaaf (kweet niet of je van tennis houdt...) Veel plezier in ieder geval en tot het volgende verslag maar weer!
    Sandy

• 23 Oktober 2009 - 09:48

Tessa:

Haha super tof, succes met je overwintering daar ;)

Gruutjes Tessa

• 23 Oktober 2009 - 11:23

Veawr:

amandapanda!

best heftig dus, neuro? gelukkig dat je dan in aussie zit, kun je na je dagje werken lekker ontspannen! Je maakt me er niet geruster op hoor, met je kakkerlakverhaal... misschien eerst maar een noodcursusje angststoornissen doen voor insecten! have fun t weekend!

• 25 Oktober 2009 - 13:06

Carla Schulkes:

daar zit je dan, zomaar in hartje Melbourne.
    Ok hoop dat je je draai daar snel vindt en met het engels gauw went.
    Je eeste indrukken zijn al goed!We volgen je.

groet carla en peter

• 30 Oktober 2009 - 10:47

Mariska:

Klinkt echt fantastisch! Lekker weer en hard werken in het ziekenhuis ;)
    Geniet ervan! Dikke kus xx Maris

• 11 November 2009 - 13:16

Marrit:

Hey Aman,

Klinkt allemaal goed!
    Je ontmoeting met de kakkerlak iets minder, maar zo te horen heb je hem nu wel 'afgeschokken' ;)
    En op dat lekkere weer wordt ik wel weer jaloers hoor, geniet ervan!!